Agile Marketing

We willen allemaal graag ‘agile worden’. Alleen betekent dit wel iets meer dan een dagelijkse ‘standup’ en vooral heel veel post-its plakken. Ook marketing kun je op een agile manier aanvliegen. Sterker nog, juist marketing moet je op een agile manier aanvliegen als je snel in wilt springen op de veranderende wereld. Laten we de hypes en trends even opzij zetten en samen ontdekken waarom agile marketing eigenlijk al de toekomst van marketing aan het worden is.

Continu in beweging blijven

Hoe zorg je ervoor dat je continu snel in kunt spelen op marktkansen en de vraag vanuit je belangrijkste doelgroepen loepzuiver in beeld hebt? Dat doe je al lang niet meer door een lijvig marktonderzoek te doen, een nog lijviger marketingplan te schrijven en vervolgens een project op te tuigen om de acties uit te voeren die je drie maanden geleden hebt bedacht. Waarom is dat niet meer de manier om marketing te bedrijven? Omdat de acties die je drie maanden geleden hebt bedacht nu misschien helemaal geen impact meer hebben op je business.

Agile Marketing voor groeiende bedrijven

Agile marketing helpt je organisatie om klantproblemen als uitgangspunt te nemen. Door vanuit de klant te denken en de verschillende paden in kaart te brengen die een klant (online) kan doorlopen hebben organisaties die agile marketing toepassen een ‘van buiten naar binnen mindset’. We bedenken niet langer zelf wat we denken dat een potentiële klant graag wil horen; we passen onze online content aan op wat deze klant daadwerkelijk wil horen. We zijn niet langer aan het verkopen, we zijn problemen aan het oplossen. Iedereen is daarmee tegenwoordig eigenlijk marketeer geworden. Want marketing is niet langer een vakgebied dat je tussen vier muren kunt zetten en kunt beperken tot het ‘bewerken van kanalen’.

VINC-methodiek

Is Agile Marketing de oplossing voor jouw bedrijf?

Wanneer je stappen wil gaan zetten om agile marketing te gaan omarmen dan is het goed om eerst een spiegel voor te houden en jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Is er voldoende draagkracht binnen de organisatie om marketing op een andere manier aan te gaan pakken?
  • Is er iemand die eigenaarschap kan pakken over de transitie van traditionele naar agile marketing?
  • Is er voldoende budget beschikbaar om de nodige veranderingen door te voeren?
  • Geven jullie nu geld uit aan traditionele marketingmethodes maar heb je geen inzicht in het daadwerkelijke effect hiervan?
  • Sturen jullie op dit moment onvoldoende op basis van marketingdata en kengetallen?

Wanneer bovenstaande vragen herkenbaar zijn dan is het de moeite waard om te ontdekken welke impact agile marketing kan hebben op jouw business.

Welke impact kun je verwachten met Agile Marketing?

De impact van agile marketing verschilt van casus tot casus. In de basis is het key dat er een mindset heerst dat het noodzakelijk is om marketing op een andere manier te benaderen. Misschien is jouw bedrijf nu wel heel succesvol door traditionele marketing en/of een sterk netwerk. Markten zijn echter in een sneltreinvaart aan het veranderen. Wanneer je niet op de online trein springt dan zul je vroeg of laat de boot missen. De impact van agile marketing brengt daarmee niet alleen een andere marketing methode, het kan een impact hebben op de business die niet te onderschatten is. Agile marketing:

  • Geeft de business een tool in handen die het business model pro-actief optimaliseert en verandert
  • Leert teamleden denken vanuit probleemoplossend vermogen
  • Verbindt analyse met creativiteit en leiderschap
  • Kan een katalysator zijn voor zakelijke én persoonlijke groei
  • Laat verandering omarmen en maakt organisaties robuuster

Aan de slag met Agile Marketing?

De eerste stappen zetten naar een agile marketing gedreven organisatie? Neem contact met ons op. Online Marketing Held heeft een transitiemodel ontwikkeld om de omslag te maken van traditionele marketing naar agile marketing. We bekijken graag samen met je hoe dit in jouw bedrijf van toepassing kan zijn.

Sharing is caring

Deel op facebook
Deel op linkedin
Deel op whatsapp

Waarom Online Marketing Held?

3 gedachtes op “Aan de slag met agile marketing?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Cookie-instellingen

Edit your consent settings or view privacy policy.

Privacybeleid | Sluiten
Instellingen
Scroll naar top
Smiley

Welkom terug! Als we je ergens mee kunnen helpen.. Wij staan voor je klaar.

Smiley

Welkom terug! Als we je ergens mee kunnen helpen.. Wij staan voor je klaar.

Meld je aan voor kennis, nieuws en tips #B2B marketing

Spam? No worries. Daar houden wij ook niet van.